Julkaistu: Maanantai, 6.10.2014
Helsingin Sanomat uutisoi, että Töölön kisahalli, jossa useat helsinkiläiset miekkailuseurat harjoittelevat, voi olla hengenvaarallinen, vaikka tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Sari Hildén toppuutteleekin: "Nyt ei ole lumikuormaakaan. Todennäköisesti pystymme selvittämään asian."
Ympäristöministeriö lisäsi messukeskukseksi alun perin rakennetun Töölön kisahallin riskilistalle huhtikuussa, koska siinä on mahdollisesti käytetty samaa rakennusmenetelmää kuin vajaa kaksi vuotta sitten romahtaneessa Jyväskylän vesitornissa. Helsingin Sanomien mukaan "kisahallin kuntoa ei kuitenkaan ryhdytty keväällä selvittämään, koska Helsingin rakennusvalvonta lähetti kirjeen asiasta väärään paikkaan".
Helsingin kaupungin tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Sari Hildén vahvisti sekaannuksen Helsingin Sanomille ja kommentoi lehden kirjoituksessa, ettei sortumavaaraa ole: "En lähtisi tässä vaiheessa sulkemaan Kisahallia. Soitan maanantaina liikuntavirastoon. Sovimme, kuka tilaa rakennusteknisen asiantuntijan, joka tekee alustavan selvityksen. Nyt ei ole lumikuormaakaan. Todennäköisesti pystymme selvittämään asian rakennuspiirustusten avulla. Sen riskiarvion perustella teemme ratkaisuja."
Vesitornin romahduksen jälkeen tehdyn selvityksen perusteella yksitoista rakennusta luokiteltiin riskiryhmään. Näistä seitsemään on tehty kuntotarkastus ja todettu turvallisiksi - todennäköisesti Töölön kisahallikin on siis turvallinen. Yksi rakennus on kuitenkin suljettu ja yhdessä aloitettu kunnostustyöt, eli mahdollista on sekin, että Töölön kisahallinkin tarkastuksessa ilmenee korjattavaa. Töölön kisahallin lisäksi Lahden keskustassa sijaitseva pankkirakennus on vielä tarkastamatta.
Töölön kisahallilla harjoittelevat suomalaisista miekkailuseuroista Ylioppilasmiekkailijat, HABDA, Miekka-Miehet, Helsingin Nykyaikaiset viisiottelijat sekä UR33.
Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien jutun voit lukea verkosta osoitteesta http://www.hs.fi/kotimaa/a1412479159730.
(Teemu Tokola) -
Kuvattuna Helsingin olympiastadionin tornista. (Lähde: Wikimedia commons)[kuvaaja: jonik]