Kesäkisoissa kokeiltiin uutta joukkuekisajärjestelmää

OMS Kesäkisat

Julkaistu: Keskiviikko, 10.6.2009


Viikonloppuna päättyneet Oulun kesäkisat järjestettiin tällä kertaa joukkuekilpailun osalta uudella formaatilla. Ykkösjoukkueiden sijaan pyrittiin kilpailun osallistujista kokoamaan mahdollisimman tasaisia joukkueita. Lauantaisessa kalpakilpailussa tämä tehtiin käsin, sunnuntain florettikilpailussa puolestaan suoraan henkilökohtaisen kilpailun alkuerien tulosten perusteella. Koska floretin joukkuekilpailu jaettiin suuren kokonsa vuoksi kahteen sarjaan, viisitoista parhaiten alkuerissä menestynyttä miekkailijaa muodosti joukkueet A-sarjaan ja loput puolestaan B-sarjaan.

Joukkueiden kärkinimien osalta uusi järjestelmä merkitsi selvästi raskaampaa joukkuekilpailua: joutuivathan he jo ensimmäisistä otteluista alkaen usein kirimään vastustajajoukkuetta kiinni aloittaen ajoittain jopa kymmenen pisteen taka-ajoasemasta.

Ainakin siinä tavoitteessa onnistuttiin, ettei joukkuekilpailussa ollut selviä ennakkosuosikkeja. Joukkueiden erot olivat tällä kertaa huomattavan pieniä, ja esimerkiksi kalvan joukkuekilpailussa pääosa otteluista päättyi niin, että molemmat joukkueet saavuttivat yli 40 pistettä. Ennakkoon olikin hyvin hankala arvioida, mikä joukkueista pärjäisi parhaiten.

Lisäksi pikainen, kisoissa kerätty alustava palaute antoi ymmärtää, että tästä uudesta sekajoukkuejärjestelmästä pidettiin. Moni kommentoi, että motivaatio joukkuekilpailuun oli huomattavasti parempi, kun omalla joukkueella oli selvät mahdollisuudet eikä kärki ollut ennakkoon selvä. Palautetta uudesta järjestelmästä voi kirjoittaa tämän uutisen kommentteihin.(Teemu Tokola) - Uutista on katsottu 33182 kertaa 10.6.2009 jälkeen.

Kommentit


Vaikutti hyvältä

Hieman harmittaa omalta osalta, että ei ottanutkaan osaa kisoihin, olisi ollut kiva koittaa uutta systeemiä. Mielestäni hyvä, että uusia muotoja testataan.

Ruusan esittämä ongelma ilmentyy vanhassakin mallissa, kesäkisoissa omsilaisia on ollut sekajoukkueissakin eli voisi miettiä, että jos samat joukkueet muodostetaan aina, helposti myös samat henkilöt jäävät ns. hammasta puremaan sekajoukkueeseen. Eikö kuitenkin miekkailuseurana tule taata kaikille omsilaisille mukavat kisat, eikä vain tietylle ryhmälle. Mielestäni kokeiluja kesäkisojen suhteen tulisi jatkaa, odotan mielenkiinnolla ensi vuotta. Mielestäni kesäkisat voisi olla kuten minullekin ennen kisoja sanottiin mukava tapahtuma, jossa tarkoitus on pitää hauskaa, mukava muidenkin seuran jäsenten tulla ottelemaan. Mielestäni systeemin muuttaminen takaa tasapuolisuutta.

Yhdyn kuitenkin siihen, että ennen SM-kisoja joukkue tarvitsee harjoitusta eli Polari voi sitten olla siihen valmistava kisa.

Minna, perjantaina, 12.6.2009 kello 13:00

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Minä tykkäsin paljon

Minusta viikonlopun sekajoukkueformaatissa oli paljon hyvää. Itse tykkään tutustua paremmin muiden seurojen miekkailijoihin myös ottelemalla heidän kanssaan samassa joukkueessa - aina ei tarvitse olla niin seurauskollinen tai kuppikuntainen. Mikä tahansa formaatti tarjoaa uutta opittavaa. Minulla ei siis ollut ongelmaa joukkuehengen löytämisessä ei-omsilaisten kanssa, enkä joukkuekilpailussa ajattele niinkään sitä, keitä vastaan pääsen ottelemaan, kuin sitä, keiden kanssa pääsen taistelemaan voitoista.

Sitä, miten sekasarjat käytännössä muodostetaan, voi toki kehittää edelleen. Tarkkaa menetelmää ei välttämättä kannata ilmoittaa jo kilpailukutsussa, vaan muodustustapa kannattaa suhteuttaa osallistujien määrään ja laatuun (kuten seuraan, sukupuoleen, ikään ja kokemukseen) kilpailupäivän alussa. Joskus joukkueet voisi muodostaa niinkin, että vain omsilaiset sekoitetaan keskenään uudenlaisiin joukkueisiin - kyllä minua kiinnostaisi kokeilla sitäkin. Keskeisin pointtini onkin ehkä se, että minusta joukkuekisoissa on varaa kokeilla erilaisia formaatteja eikä jumiutua vain yhteen. Missään tapauksessa ei löydy sellaista formaattia, josta kaikki yksiselitteisesti tykkäisivät yhtä paljon, joten vaihtelu virkistäköön ja monipuolinen kokemus opettakoon.

Minäkään en ole ihan valmis luopumaan Polarin joukkuekilpailusta ainakaan floretissa siksi, että harjoitus oman joukkueen kanssa on tarpeen SM-kisojen takia. Lisäksi minustakin on mahtavaa miekkailla itsensä rikkipoikkikatkikuntoon!

Katja, torstaina, 11.6.2009 kello 15:07

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Toimii, mutta...

Tuonpa hieman vähemmän harrastaneenkin miekkailijan näkökulmaa keskusteluun. Omalla kohdalla viikonloppuinen oli ensimmäinen kokemus joukkuekilpailusta, joten se meni osittain systeemiin tutustumisessa.

A- ja B-sarja systeemi oli omasta mielestäni hyvä ainakin siinä määrin, että pääsi miekkailemaan paljon omantasoisiaan vastaan (vaikkakin veto alkoi olla jo lopussa iltapäivään mennessä).
Joukkuekokoonpanossa komppaan kuitenkin Ruusaa sen verran, että olisin toivonut joukkueen koostuvan oman seuran miekkailijoista; vaikka näinkin oli tosi mukavaa, olisi kuitenki mielekkäämpää kannattaa omaa joukkuetta, jonka kanssa on ennestään treenannut paljon.

Miika, torstaina, 11.6.2009 kello 11:51

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Ihan ok, mutta...

Tavallaan oli ihan kiva systeemi, mutta en kyllä ole tämän uuden tavan suurin fani. Minusta oli sääli olla joukkueessa, jossa oli eri seurasta olevia miekkailijoita, koska se tarkoitti sitä etten päässyt itse ottelemaan heitä vastaan (ja näitä kahta vastaan olisin todella halunnut otella!). Minusta joukkuekisassa, ja etenkin sekasarjana järjestettävässä joukkuekisassa, on kivaa se että pääsee varmasti ottelemaan vierailevia miekkailijoita vastaan. OMS:ilaisia vastaan pääsee mättämään treeneissä ja sisäisissä kisoissa aika paljon muutenkin.

Toisekseen, vaikka minulla oli hyvä joukkue, jossa joukkuekaverit olivat kyllä ehdottoman sympaattisia tyyppejä ja kisoissa tutuiksi tulleita, joukkuehenki jäi vähän vajaaksi - ainakin minun kohdalla. Olen ehkä vain yliuskollinen omalle seuralle ja tottunut liian hyvään saadessani aina olla suurinpiirtein samassa joukkueessa, mutta näissä kisoissa ei tullut sellaista fiilistä, että nyt pitää pistää kaikki peliin, jotta meidän joukkue voittaa. Varsinkin siinä vaiheessa, kun oma hihamerkki meinasi lähteä ottelussa OMS:ilaisia vastaan piti hieman purra hammasta.

Kesäkisat olivat kyllä hyvä tilaisuus tällaisen systeemin testaukseen. Jos tämä aiotaan uusintaa ensi vuonnakin, sen voisi kenties mainita etukäteen kilpailukutsussa.

Mitä Polarin joukkuekisaan tulee, ainakaan floretin joukkuekisasta ei minun mielestäni ole mitään syytä luopua, koska se on hyvää valmistautumista floretin SM-kisoihin. Onhan se raskasta otella ensin henkilökohtainen kisa ja heti perään joukkuekisa, mutta toisaalta minusta on huippua, kun saa koko päivän vaan miekkailla

Ruusa, torstaina, 11.6.2009 kello 11:21

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Toimi hyvin

Minä myös nautin uusitusta systeemistä suuresti. Tosin itse olen varmaan aina muutenkin ollut sekajoukkueissa, joten sinällään se ei ollut uutta. Mutta ainakin lauantain kalvassa joukkueiden tasaisuus oli erittäin onnistunut seikka. Vanhan mallin heikkoutena on perinteisesti ollut tämä vieraiden pienehkö määrä Oulun kisoissa, jolloin on saatu aikaan vain pari varsinaisesti kovaa joukkuetta, jotka ovat sitten olleet muille täysin ylivoimaisia.

Uudella systeemillä sen sijaan kaikki luullakseni pääsevät nauttimaan enemmän otteluista, koska joka joukkueessa on ainakin suurinpiirtein joku samantasoinenkin vastustaja jokaiselle miekkailija. Ja tosiaankin joukkueiden ns. kärkinimille lykättiin harteille hieman normaalia enemmän vastuuta, koska pienikin epäonnistuminen yhdessäkin osaottelussa saattoi hyvin maksaa koko ottelun. Toisaalta välillä saattoi sitten napsia vaikka 17 pistoa pariin minuuttiin, mitä ei kuitenkaan turhan usein pääse tekemään kisoissa (toivon vaan, etten masentanut liikoja kyseisen tilanteen vastaanottavaa osapuolta).

Riston kanssa olen samaa mieltä siitä, että tämä uusi joukkuekisamalli sopii erityisesti Kesäkisoihin ja sekakisaformaattiin. Polar-kisan osalta voisikin sitten ruveta miettimään, onko joukkuekisa silloin lainkaan tarpeen. Polarissa voisi keskittyä mielestäni pelkkään yksilökisaan jollain sopivan mielekkäällä järjestelmällä. Teemu esittikin muistaakseni jotain sen tapaista kesäkisojen grilli-illassa. Tässä olisi nyt hyvä sauma uudistaa molemmat kisatapahtumat kerralla.

Eli summa summarum, tykkäsin uusitusta joukkuekisaformaatista ja toivon, että sitä tullaan käyttämään jatkossakin. Täsmällistä tapaa muodostaa joukkueet voi vielä miettiä, mutta ainakin tällä kertaa kalpakisaan laaditut joukkueet osoittautuivat tasavertaisiksi. Kisajärjestäjille kiitokset näistä kisoista ja jatkakaa hyvien kisojen pitämistä jatkossakin.

Taneli, keskiviikkona, 10.6.2009 kello 23:11

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Sopi Kesäkisojen fiilikseen

Jotenkin tuntui, että tämä systeemi sopi erityisen hyvin kesäkisojen yhteyteen. Pääsihän tässä miekkailemaan joukkueena jotenkin tasavertaisemmalta pohjalta. Lisäksi osallistujille tuli kokemusta erilaisista ryhmistä ja vastustajista.
Olisiko tämä yksi hyvä lisäkonsti profiloida kesäkisoja ja erottaa sitä esim. Polarista? Nythän kesäkisoissa otellaan myös sekasarjoissa, kun Polarissa (ja muissa kisoissa yleensä) periaatteena on jakaa miehet ja naiset eri sarjoihin.

Risto, keskiviikkona, 10.6.2009 kello 17:40

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.


Minä ainakin pidin

Omasta puolestani täytyy sanoa, että pidin kyllä tästä järjestelystä paljon enemmän kuin siitä vanhasta. Aiemmin oli kuitenkin niin, että kullakin joukkueella oli vain 1-2 toista joukkuetta joka oli siinä määrin samantasoinen, että keskinäisestä ottelusta tuli tiukka. Nyt useimmat ottelut olivat tiukkoja.

Teemu, keskiviikkona, 10.6.2009 kello 15:26

Tämän viestin kirjoittaja ei ole tunnistautunut.

Kirjoita kommentti tähän uutiseen LÄHETTÄJÄN IP-OSOITE KIRJATAAN YLÖS JA KAIKISTA VÄÄRINKÄYTÖKSISTÄ TEHDÄÄN ILMOITUS
Kommentti julkaistaan tällä nimellä
Pahoittelemme hassua kysymystä - sillä yritetään estää mainosohjelmia kirjoittamasta palstalle.
Ytimekäs otsikko
Kirjoita viestisi tähän.

Haku

Hae sanoja uutisista

Muuta

Tuoreimmat uutiset

Ilmari Heiskari ja Ruusa Degerman Suomen mestareiksi
OMS kisaa viikonloppuna!
Kutsu seuran kevätkokoukseen
Kutsu seuran syyskokoukseen
Kutsu seuran kevätkokoukseen
Seuran kevätkokous pääsiäisen jälkeen
Seuran syyskokous kahden viikon kuluttua
Huippuvahvistus Ouluun kevääksi
Hyvä perusta luo pohjan myös aselajivaihdoille
Harjoitukset siirtyvät koronatauolle

Suosituimmat uutiset

Kaleva uutisoi MM-valinnan näyttävästi
OMS osallistui Amazing Oulu -tapahtumaan
SM-mitalit seuroittain 2009
Suomelle sotilasilmailu-5-ottelun maailmanmestaruus
Suomalaiset ylivoimaisia sotilasilmailu-5-ottelussa
Minijuniorien Merikoski-malja 2008 ratkaistiin
Ruusa ja Paulus floretin voittoon Polarissa
Zagrebin floretin juniori-MC-kilpailu
Kilpailu- ja toimitsijakielto Jan Badelle
Puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö saivat pojan

Viimeisimmät kommentit

Leirien aselajit?
Krajnyakille pronssia Riossa
Leirin aselajit?
Hyviä taisteluita!
Mitali Allezista
Onnittelut!
Maailman kärki kiinni
Ilmoittautuminen avattu
Hyvää kansaivälisyyttä
Elokuun ajan jatketaan kesäaik

Eniten kommentteja

Paulus miekkailu-uransa tähänasti kovimmassa paikassa
Historiallisen miekkailun seminaari Oulussa
Kesäkisoissa kokeiltiin uutta joukkuekisajärjestelmää
Paulus nimettiin maajoukkueeseen
Paulus miekkaili kalvan SM-pronssille
Oulun Miekkailuseura sai oman salin
Sisäiset kilpailut V/2008
Kalvan SM-kisoilla loistava medianäkyvyys
Puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö saivat pojan
Uutisia voi nyt kommentoida

Suosituimmat uutiset

Katsotuimmat uutiset

( 1.9.2010) Kaleva uutisoi MM-valinnan näyttävästi (katsottu 93642 kertaa)
( 12.5.2010) OMS osallistui Amazing Oulu -tapahtumaan (katsottu 50519 kertaa)
(15.12.2009) SM-mitalit seuroittain 2009 (katsottu 47582 kertaa)
( 27.7.2007) Suomelle sotilasilmailu-5-ottelun maailmanmestaruus (katsottu 44536 kertaa)
( 22.8.2008) Suomalaiset ylivoimaisia sotilasilmailu-5-ottelussa (katsottu 42211 kertaa)
(13.12.2008) Minijuniorien Merikoski-malja 2008 ratkaistiin (katsottu 41705 kertaa)
( 28.9.2009) Ruusa ja Paulus floretin voittoon Polarissa (katsottu 41066 kertaa)
( 25.2.2008) Zagrebin floretin juniori-MC-kilpailu (katsottu 40558 kertaa)
( 17.1.2005) Kilpailu- ja toimitsijakielto Jan Badelle (katsottu 40277 kertaa)
( 28.1.2009) Puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö saivat pojan (katsottu 40037 kertaa)
(31.12.2009) Oulun Miekkailuseura sai oman salin (katsottu 38057 kertaa)
( 4.2.2009) Nuoret huippumiekkailijat saivat OK:n tukea (katsottu 37636 kertaa)
( 12.4.2011) Noora Norman tiukasti mitaleilta Kalpamaratonissa (katsottu 37378 kertaa)
( 6.2.2009) Dennis Bade sai jatkoa OPM:n urheilija-apurahalleen (katsottu 37228 kertaa)
( 30.1.2007) Yliopisto palkitsi myös miekkailijoita (katsottu 37058 kertaa)
( 4.10.2008) Polar 2008 - kalvan tulokset (katsottu 36796 kertaa)
(21.12.2008) Suomen mestarit 2008 (katsottu 36568 kertaa)
(10.12.2007) Vuoden 2007 Suomen mestarit (katsottu 36514 kertaa)
( 8.12.2007) Naisten kalvan joukkue-SM 2007 (katsottu 36239 kertaa)
( 30.1.2015) Sonja Rajakangas biathlonfinaaliin Isossa-Britanniassa (katsottu 35938 kertaa)

Eniten muualta linkitetyt uutiset

( 27.7.2007) Suomelle sotilasilmailu-5-ottelun maailmanmestaruus - 163 linkkiä muualta (uutista katsottu 44536 kertaa)
( 17.1.2005) Kilpailu- ja toimitsijakielto Jan Badelle - 139 linkkiä muualta (uutista katsottu 40277 kertaa)
( 22.8.2008) Suomalaiset ylivoimaisia sotilasilmailu-5-ottelussa - 125 linkkiä muualta (uutista katsottu 42211 kertaa)
( 3.2.2008) Oulun ensimmäisten kolmiottelukilpailujen tulokset - 103 linkkiä muualta (uutista katsottu 35609 kertaa)
( 4.2.2009) Nuoret huippumiekkailijat saivat OK:n tukea - 99 linkkiä muualta (uutista katsottu 37636 kertaa)
(10.12.2007) Vuoden 2007 Suomen mestarit - 98 linkkiä muualta (uutista katsottu 36514 kertaa)
(22.12.2006) Vuoden 2006 SM-mitalistit - 95 linkkiä muualta (uutista katsottu 33827 kertaa)
( 8.12.2007) Naisten kalvan joukkue-SM 2007 - 91 linkkiä muualta (uutista katsottu 36239 kertaa)
( 7.10.2007) Polar-miekkailukilpailu 2007 tulokset - kalpa - 88 linkkiä muualta (uutista katsottu 35449 kertaa)
(21.12.2008) Suomen mestarit 2008 - 88 linkkiä muualta (uutista katsottu 36568 kertaa)
( 25.1.2008) Yliopiston urheilumitalit 2007 - 86 linkkiä muualta (uutista katsottu 35895 kertaa)
(13.12.2008) Minijuniorien Merikoski-malja 2008 ratkaistiin - 82 linkkiä muualta (uutista katsottu 41705 kertaa)
( 16.3.2009) Ruusa voittoon Erkki Kerttula Memorialissa - 82 linkkiä muualta (uutista katsottu 35288 kertaa)
( 16.1.2010) Carolina Fusoni kovaan tulokseen Pisassa - 80 linkkiä muualta (uutista katsottu 35379 kertaa)
( 30.1.2007) Yliopisto palkitsi myös miekkailijoita - 78 linkkiä muualta (uutista katsottu 37058 kertaa)
( 23.3.2009) Sunnuntaina oli turkulaisten vuoro juhlia - 76 linkkiä muualta (uutista katsottu 34725 kertaa)
(29.10.2008) Espoo Masters -kilpailun tulokset - 69 linkkiä muualta (uutista katsottu 33824 kertaa)
( 24.8.2008) 3- ja 4-ottelun SM-kisojen tulokset - 56 linkkiä muualta (uutista katsottu 35423 kertaa)
( 26.4.2009) Floretin junnu-SM-kilpailuista tulossa iso tapahtuma - 55 linkkiä muualta (uutista katsottu 33913 kertaa)
( 6.2.2009) Dennis Bade sai jatkoa OPM:n urheilija-apurahalleen - 55 linkkiä muualta (uutista katsottu 37228 kertaa)

Kommentit

Viimeisimmt kommentit

( 7.12.2016) Leirien aselajit? (Vuoden 2017 miekkailuleirit) -Sari
( 15.9.2016) Krajnyakille pronssia Riossa (Riikka Kähkönen matkassa liiton leirillä Unkarissa) -Teemu Tokola
( 18.7.2016) Leirin aselajit? (Kaudenaloitusleirillä mahtava ulkomaalaisosanotto) -sari
( 12.6.2016) Hyviä taisteluita! (Kesäkisat alkoivat vauhdikkaasti) -sari
( 10.5.2016) Mitali Allezista (Aikuisryhmälle hyvää kokemusta Jyväskylästä) -sari
( 10.2.2016) Onnittelut! (Oululaiset Pariisissa) -Mikko
( 8.2.2016) Maailman kärki kiinni (Oululaiset Pariisissa) -Ukk
( 1.12.2015) Ilmoittautuminen avattu (Merikoski-maljan päätöskisat 5. - 6.12. ja 13.12.) -Ruusa Degerman
( 18.9.2015) Hyvää kansaivälisyyttä (OMS maailmalla tänäkin viikonloppuna) -TH
( 17.8.2015) Elokuun ajan jatketaan kesäaik (Ensi viikon treeniaikataulussa muutoksia) -Ruusa Degerman
( 9.8.2015) Alkuperäisessä uutisessa virhe (Ensi viikon treeniaikataulussa muutoksia) -Ruusa Degerman
( 6.6.2015) Åke, Opettajani! (Åke Aaltonen in Memoriam) -Eija Jalaba
( 13.5.2015) Onneksi olkoon Maria ja muutki (Maria Hirvelälle PM-kultaa!) -Risto
( 12.5.2015) Onnittelut (Maria Hirvelälle PM-kultaa!) -Mami
( 13.4.2015) Onnea (Javier Menéndez ja Carolina Sancho saivat poikavauvan) -RN
( 11.3.2015) Miekkailija-elokuvasta (Miekkailija-elokuvan liput varattavissa) -Sari
( 11.2.2015) Lajin nimi (Sonja Rajakangas biathlonfinaaliin Isossa-Britanniassa) -Eija R
( 2.2.2015) Biathle?! (Sonja Rajakangas biathlonfinaaliin Isossa-Britanniassa) -Saskia
( 1.2.2015) Hienoa (Sonja Rajakangas biathlonfinaaliin Isossa-Britanniassa) -Tomi
(16.12.2014) Joulun ajan harjoitusajat (Joulutervehdys miekkailuliitolta) -Ulla Kokkonen

Eniten kommentoidut uutiset

( 4.3.2010) Paulus miekkailu-uransa tähänasti kovimmassa paikassa - 9 kommenttia (katsottu 34714 kertaa)
( 30.8.2009) Historiallisen miekkailun seminaari Oulussa - 7 kommenttia (katsottu 34832 kertaa)
( 10.6.2009) Kesäkisoissa kokeiltiin uutta joukkuekisajärjestelmää - 7 kommenttia (katsottu 33183 kertaa)
( 1.6.2010) Paulus nimettiin maajoukkueeseen - 6 kommenttia (katsottu 33865 kertaa)
( 17.5.2009) Paulus miekkaili kalvan SM-pronssille - 5 kommenttia (katsottu 32727 kertaa)
(31.12.2009) Oulun Miekkailuseura sai oman salin - 5 kommenttia (katsottu 38057 kertaa)
(27.11.2008) Sisäiset kilpailut V/2008 - 4 kommenttia (katsottu 33799 kertaa)
( 12.5.2009) Kalvan SM-kisoilla loistava medianäkyvyys - 4 kommenttia (katsottu 33382 kertaa)
( 28.1.2009) Puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö saivat pojan - 4 kommenttia (katsottu 40037 kertaa)
(19.11.2008) Uutisia voi nyt kommentoida - 4 kommenttia (katsottu 32958 kertaa)
(15.12.2009) SM-mitalit seuroittain 2009 - 3 kommenttia (katsottu 47582 kertaa)
( 23.8.2009) OMS menestyi veteraanien SM-kisoissa - 3 kommenttia (katsottu 34410 kertaa)
(20.11.2010) Sofian säilän SM-kisat loukkaantumisen myötä pettymykseen - 3 kommenttia (katsottu 32778 kertaa)
( 28.9.2009) Ruusa ja Paulus floretin voittoon Polarissa - 3 kommenttia (katsottu 41066 kertaa)
( 30.1.2015) Sonja Rajakangas biathlonfinaaliin Isossa-Britanniassa - 3 kommenttia (katsottu 35938 kertaa)
( 3.2.2009) OMS:lle tasa-arvoisen liikuntakulttuurin tunnustuspalkinto - 2 kommenttia (katsottu 31273 kertaa)
(30.10.2011) Teemu Tokola floretin Suomen mestariksi - 2 kommenttia (katsottu 28482 kertaa)
( 7.2.2016) Oululaiset Pariisissa - 2 kommenttia (katsottu 25448 kertaa)
( 9.8.2015) Ensi viikon treeniaikataulussa muutoksia - 2 kommenttia (katsottu 26677 kertaa)
( 22.6.2014) Liiton florettileiri siirtyy Ouluun - 2 kommenttia (katsottu 28754 kertaa)

Hakutoiminnot

Sanahaku

Etsi uutisteksteistä seuraavia sanoja:


Asiasanahaku

Asiasana (erottele useammat asiasanat puolipisteillä):


Asiasanat

Valitse asiasana seuraavasta listasta, niin näet kaikki kyseiseen asiasanaan liittyvät uutiset.
Alisher Usmanov
blogit
Helea Tokola
Kalle Laine
U23
veteraanit
1
10sport
2
2007
2013
2014
2015
5
5-ottelu
A
Achim Peters
aikataulu
Aino Järvinen
Akateeminen SM
Akateemiset SM-kilpailut
Aleksandra Dvoryanchikova
Aleksei Shabunin
Alexander Lahtinen
Alexandre Allione
Alisher Usmanov
alkeiskurssi
Alkeiskurssit
alkeisseminaari
Allez
Allez kalpamaraton
Allez-kalpamaraton
Amazing Oulu
András Koroknay-Pál
Andrea Baldini
Anna Lahtinen
Anna Leppävuori
Anna Salminen
Anna-Maria Raudaskoski
Anne Kenttä
Anni Herranen
Annina Laine
Antonio di Ciolo
Antte Hietaharju
Antti Repo
apurahat
Ariana Olivia Peters
Arma Ulea
Arttu Pulkkinen
arvokisakriteerit
arvonta
aseenkorjaus
aselakimuutos
Ateena
B
Baku
Belgian mestaruus
Belgrad
biathlon
Birmingham International
blogit
Brightonin julistus
Bruno Gaby
C
Cadet Circuit
Carolina Fusoni
Carolina Sancho
Catania
Catharina Kock
CEP Marathon
Challenge Bernadotte
Challenge CEP
Challenge Monal
Claudia Bokel
Club Scherma Pisa Antonio Di Ciolo
Coupe de Heracles
Coupe de Stockholm
Coupe du Nord
Coupe Heracles
cup-finaali
cup-finaalit
D
Dennis Bade
divisioonajako
Dmitriy Li
E
Eduard Sergun
Eesti vehklemisliit
Eevi Bengs
EFC
EHMS
EKM
EKO-Aims
Elisa Heroja
elokuvat
Elokuvateatteri Star
EM
EM 2009
EM 2010
EM 2011
EM 2013
EM 2014
EM 2015
EM2004
EM2008
EM2009
Engarde
ennuste
Enrico di Ciolo
Erik Liesola
Erkki Kerttula Memorial
Ervin Szücs
Escrime Internationale
esittely
esittelyt
Espoo masters
Espoon Miekkailijat
Ester Bálint
etelänapa
Etelänapamanner
Euroopan miekkailu-unioni
Eurooppa-cup
European Games
Eurosport
Eva Hautala
F
Facebook
FIE
FIE-tuomaripätevyys
FIE-tuomarit
FIE: valmentajakoulutus
Fiia Liiti
finaali
fiore
floretin SM
floretti
floretti,kalpa
florettivastaava
Forum 24
Francesco Salvo
G
Gabor Totola
Gabriel Menéndez
Gautier Baudry
Gdansk Szkola Floretu
Gdanska Szkola Floretu
Glo Art Challenge
Gunnar Gräsbeck
Guy Windsor
H
haastattelu
HABDA
hallitus
harjoittelu
harjoitukset
harjoitusryhmät
harjoitustakit
harjoitusvuorot
harrastusten ilta
Heidenheim
Helea Tokola
Helena Somervalli
Helsingin Miekkailijat
HEMA
Herman Bonner
HFM
HFM 90v
HFM 90v.
hieronta
hiihtoloma
Hilla Hämäläinen
historiallinen miekkailu
historiikki
Hugo Menéndez
huippu-urheilu
huippu-urheilun muutosryhmä
HuMu
hyvinvointiviikko
I
ikäluokat
Ilari Saarinen
Ilkka Hartikainen
Ilkka Saarela
illanvietto
ilmailuviisiottelu
Ilmari Heiskari
Ilmavoimat
ilmoittautuminen
Ilona Syvälä
In Memoriam
Instagram
IRC
Irene Enright
Irma Lindeman
Ismo Hokkanen
Ivan Blagoev
Ivar Lönnberg
IWG
J
Jaakko Paavolainen
Jaakko Rauma
Jaana Pihkala
Jan Bade
Jani Kotikangas
Javier Menéndez
Javier Menéndez Fernández
johtokunta
Joonas Kotikangas
joukkue
joukkuekilpailu
joukkuekisa
joukkuemaailmancup
Jouko Pakarinen
joulutervehdys
Jouni Alanärä
Juha Lumijärvi
junioripalkinnot
juniorit
Jussi Korhonen
K
kadet
kadetit
kaksintaistelut
kalenteri
Kaleva
Kalle Laine
kalpa
Kalpa ja mieli
kalpa, SAF Pokalen
kalpa: Risto Degerman
kalpajuniorit
Kalpamaraton
kalpasparring
kalvan SM
kamppailulajit
kangasmerkki
Kari Kaaja
Karjalan Kalpa
karttapalvelu
Kasper Roslander
Katja Västi
Katri Savolainen
Katterin Miekka
kaudenaloitusleiri
kausikatsaus
KaVe
Kazan
Kenneth Quek
Kesäkisat
Kesäkisat 2009
Kesäkisat 2010
kesäleiri
kesäleirit
kesävuorot
keväliittokokous
kevät
kevätkokous
kevätliittokokous
kiertopalkinto
kilpailujärjestelmä
Kilpailukalenteri
kilpailukielto
kilpailumääräykset
kilpailut
kilpailutoimikunta
kiltamestaruus
Kimmo Pentikäinen
Kimmo Puranen
kirjat
Kirsi Yrjölä
kisaformaatti
kisakutsut
kisamatkat
kisat
kisatoimisto
Klaus Härö
KOK
Kokkola
Koko Oulu askeltaa
kolmiottelu
korona
Kummacon
KuMS
Kuopion Miekkailijat
Kupittaa
Kupittaa Tournament
kurinpito
Kurt Lindeman
kutsu
kuvagalleria
käyttökatkos
L
lajimarkkinointi
Laura Salminen
Laura Teivainen
Lauri Hirvelä
Leanid Sadouskiy
lehti
leiri
leiri: floretti
leirit
Lena Tallroth-Kock
Leon Paul
Levi Open
Levi Open 2017
Liikukko nää?
Limingan Pisto
Liminka
lisenssi
logo
Longsword Open
Lontoo 2012
LPM
Lumilyhty
M
maailmancup
maajoukkue
maajoukkuekeskus
maksut
Marathon CEP
Maria Hirvelä
Marianne Hiltunen
Marja-Liisa Someroja
Martia Arts Center
masters
Mateo Menendéz
Mateo Menéndez Sancho
matot
Mats Wikström
Matti Huhtala
Matti Pulli
Matti Uotila
MC 2011
MC 2013
MC 2014
MC 2015
MC 2016
MC 2018
MC-pisteet
media
Merikosk
Merikoski -kisa
Merikoski-malja
Merikoski-malja, sisäiset kilpailut
Michaela Kock
miekat ja rikokset
Miekka Suomessa
Miekkailija
Miekkailija-elokuva
miekkailijoiden tuki
miekkailu liitto video
Miekkailu Suomessa
miekkailuesittely
miekkailukenkä
miekkailukisat
miekkailuleirit
Miekkailunäyttely
miekkailusali
Miekkailuseura Pisto
miekkakokoelma
miesten floretti
Miika Lahti
Mika Heiskari
Mika Roman
Mikkelin Miekkailijat
Mikko Honkasalo
minijuniorit
minijunnut
mitalistit
MM 2009
MM 2010
MM 2011
MM 2013
MM 2014
MM 2016
MM 2017
MM 2018
MM 2018;OMS;Santeri Ylitervo;Ilmari Heiskari;Ilkka Saarela;Eva Hautala
MM-kilpailut
MM2004
MM2007
MM2008
MM2009
MM2010
Moskova
N
naiset
neliottelu
Nelonen
Niilo Tokola
Nike
Niko Vuorinen
Niko Vuorinen: kalpa
Nikolai Novosjolov
Nils Sjöblom Memorial
Noora Norman
Noora Uusitalo
Nordic Historical Fencing League
Nuori Suomi
Nykyaikainen 5-ottelu
Nykyaikainen viisiottelu
O
ohjaajat
Oliver Mattson
Olli Järvelä
Olli Mahlamäki
olympiakamppailu
olympiakamppailutapahtuma
Olympiakomitea
Olympialaiset
oman seuran analyysi
OMS
oms_tagram
OMS-vauvat
OMS, harjoittelu
OMS;kevätkokous
OMS;Olli Järvelä;Cadet Circuit
OMS;Santeri Ylitervo;Aino Järvinen
OMS;SM 2024
OMS;syyskokous
OMS;valmentaja
OMS;verkkosivu
OMSas
oparit
Opetusministeriö
opiskelijat
oppitunnit
oppituntikortit
Oppituntimaksut
Oskar Lönnberg
Oskari Taponen
Oskari Taponen.
osuma-alue
Oulu
Oulu Ouhoi
Oulu Pentathlon
Oulu-lehti
Oululehti
Oulun kesäkisat
Oulun mestaruus
Oulun Miekkailutarvike
Oulun päivät
Oulun Yliopisto
Outi Jaakkola
Outi Kenttä
Outi Supponen
OYY
P
Paha perhe
Pál Schmitt
palkinnot
PanOULU
paralympialaiset
Pariisi
Paul Moulin
Paula Soitiala
Paulus Tokola
Peking
Pekingin olympialaiset
Pekka Korhonen
perhemiekkailutapahtuma
peruutukset
Peter Grönholm
Petra Rousu
Petri Vammelvuo
pikkujoulu
pikkujoulut
Pisa
pistooliammunta
pitkämiekka
PM 2009
PM 2010
PM 2011
PM 2012
PM 2013
PM 2014
PM 2015
PM 2016
PM 2018
PM2004
PM2008
PM2011
PM2016
PM2019
Pohjoismaat
Pohjolan Työ
Polar
Polar 2009
Polar 2010
Pontus Huttunen
PoPLi
presidentti
Pro-olymp
puheenjohtaja
puheenjohtajan katsaus
puheenjohtajavaali
pyörätuolimiekkailu
R
Radio Suomi
ranking
Ranskan maajoukkue
rapiiri
Rasmus Mellanen
Rauhan Tervehdys
Reeta Alanko
Reijo Nurmi
Reilu Peli
Rene Roch
Riikka Kähkönen
Rio
Rio 2016
Rio de Janeiro
Risto Degerman
ritarihaarniska
RM
Rolf Wiik
Roope Takala
Rovaniemen Miekkailijat
RSS
Ruusa Degerman
S
SAF Pokalen
Sai Väyrynen
Saimaan Säilät
Sakari Raudaskoski
sali
salitalkoot
saliyö
Salvatore Sanzo
Sami Miettinen
Sammakkosali
Samuel Tokola
Santeri Ylitervo
Sara Kurttila
Sari Männikkö
satelliittimaailmancup
Seija Polkko
Selma Mustonen
seminaari
seniorit
Seppo Lauhio
seurakehitystyö
seuralehti
seuramenestys
seuran kokous
seuraneuvottelukunta
seuratuki
seuravaihdot
SH4
Sheffield
Siivouspäivä
siivoustalkoot
Simone Piccini
Simone Vanni
sinettikriteerit
Sinettiseura
sisäiset kilpailut
sisäiset kilpailut, Merikoski-malja
sisäiset kisat
SLU
SM 2008
SM 2009
SM 2010
SM 2011
SM 2012
SM 2013
SM 2013;András Koroknay-Pál;Michaela Kock
SM 2014
SM 2015
SM 2016
SM 2017
SM 2018
SM 2019
SM 2020
SM 2024;Ilmari Heiskari;Ruusa Degerman
SM-kisat
SM2004
SM2006
SM2007
SM2008
SM2011
SM2013
SM2015
SM2016
SM2020
SM5L
SM5L; EM 2015
SM5L;Terho Mustonen;Tanja Tammimies
SML
SMT
Sofia Blanco
Sofia Tauriainen
Solti Team
SOLTI Team leiri
Sonja Rajakangas
Sonja Rajakangas.
Sotilaiden MM-kisat
sotilasilmailuviisiottelu
sparraus
SportElite
sporttipassi
Stiven Naatus
strategia
STTR
Suomen Cup
Suomen mestari
Suomen mestarit
Suomen urheilugaala
SuomiMies
Suvi Lehtonen
syyskokous
syyskokous 2019
syysliittokokous
syysloma
Szombathely
säilä
Säiläklubi
säilän SM
Särestö
Särestö Open
Säännöt
Säännöt, STTR, FIE
T
T
t-paita
Tallinna Mõõk
talviloma
Taneli Pahkala
Tanja Tammimies
Tatu Huovilainen.
teatterimiekkailu
Teemu
Teemu Elonen
Teemu Korhonen
Teemu Lakkasuo
Teemu Seeve
Teemu Tokola
Terhi Lumme
Terho Mustonen
Tero Hakkarainen
Thomas Bach
TMÅF
toiminnanjohtaja
toiminta-avustus
Topias Tauriainen.
Toppilan sali
Torni-turnaus
Trekanten
Trekanten International
tuet
Tukholma
tuki
tuomarit
tuomaritoiminta
tuomarivelvoite
tuomarointi
Tuomitseminen
tuotteet
Turun Miekkailijat
Turun Sanomat
turvallisuus
turvallisuusohjesääntö
tytöt
Tähtiseura
Töölön kisahalli
U
U23
uinti
Ullmax
universiadit
universiadit 2009
Universiadit 2011
URA-säätiö
urheilija-apuraha
Urheilukanava
urheilumiekkailu
urheilumitali
uudistus
uutiset
uutiskirje
V
vaalit
Valdemar Laine
Valentina Vezzali
Valge Daam
valmennustoimikunta
valmentaja
valmentajahaku
valmentajakoulutus
valmentajat
Valo
Valter Mickwitz
vappu
varainhankinta
varkaus
varusteet
varustetilaukset
vasenkätisyys
Vehkleja
Veikko Tirri
verenluovutustempaus
verkkapuku
verkkarit
verkkokumppanuus
verkkosivu
verkkosivut
verkkotunnus
Verneri Vesterinen
veteraanimiekkailu
veteraanit
veteraanit, kalpa
video
videot
Viikkosavo
viisiottelu
Vilhelmiina Heiskari
Ville Elonheimo
Ville Ojell
Ville Rosenlund
Viro-Suomi-maaottelu
vironmestaruuskilpailut
visiirikypärä
VMS
voittajakommentit
VOK
Vulcanalia
vuoden miekkailija
vuoden seura
Vuoden urheilukirja
W
Weisser Bär
World Combat Games
Wuxi
X
X-On
Y
yhdistyminen
yksityistunnit
YLE
yleiskokous
yliopiston urheilumitali
Ylioppilaslehti
Ylioppilasmiekkailijat
Ylioppilasmiekkailijoiden juhlakilpailut
Ylioppilasmiekkailijoiden juhlakisat
YM
YM Juhlakisa
YM juhlakisat
YM:n juhlakisat
Young Lions
Oulun Miekkailuseura ry
johtokunta@oulunmiekkailuseura.fi
Alasintie 3-7
90400 OULU, Finland
y-tunnus 1869494-4